[vc_row css=”.vc_custom_1516886265441{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]In deze allereerste blog wil ik het graag met jullie hebben over online videomarketing. Steeds meer bedrijven maken hiervan dankbaar gebruik en verspreiden video’s via hun social media kanalen, in hun nieuwsbrieven, via Youtube payrolls en ga zo nog maar even door. Er zijn ontelbare mediaplatformen te noemen waarop videomarketing inzetbaar is. Dat online video werkt is inmiddels wel duidelijk. Ga maar eens na hoeveel video je zelf op een dag bekijkt. Scroll bijvoorbeeld eens door je tijdlijn op Facebook.Wist je trouwens dat zowel Facebook en Google rangschikken op video?
Video’s komen dus eerder in een overzicht te staan dan bijvoorbeeld deze blog 😉

Maar wanneer levert videomarketing jouw iets op?
Om op deze vraag antwoord te krijgen moet je jezelf eerst eens afvragen wat het doel van een video moet zijn. Wil je een boodschap overbrengen? Moet er een call to action aan verbonden zijn? Of wil je misschien wel tips of tricks geven aan je klant?

Bepaal een doel
Pas wanneer je het doel helder voor ogen hebt, kan je beginnen met het plannen van een goede videomarketing strategie. Bij het bedenken van een globaal concept houden wij doorgaans 3 belangrijke pijlers in ons achterhoofd:
Inspireren, motiveren en activeren.

Stel, je wilt als bedrijf je corporate story vertellen in een pakkende film. “De kijker die jouw video te zien krijgt moet hier geinspireerd van raken. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een ijzersterk script waarin storytelling centraal staat. Op deze manier kun je op een filmische manier het imago van je bedrijf laten zien.
Een van de belangrijkste elementen die gelijk staat aan inspireren, is amuseren. Door de kijker te amuseren, zal hij blijven kijken naar de film en dus niet wegklikken. Hij zal zich mogelijk identificeren met betreffende de content. De kijker wordt hierdoor gemotiveerd om daadwerkelijk actie te ondernemen op de zojuist bekeken content.

Bij de grote bedrijven staat online videomarketing inmiddels al enkele jaren op het menu. Voor de kleinere en met name MKB’er ligt dit heel anders. Vaak gaan ondernemers er vanuit dat online video erg kostbaar is en dat er een reclamebureau aan te pas moet komen voor het creëren van een goede strategie. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit absoluut niet het geval is!

Bedenkt zelf eens wat online videomarketing voor jou met jouw bedrijf kan betekenen.
Ben je wellicht al bezig met online videomarketing? En zo ja, voldoet de content aan de hierboven genoemde pijlers?
Kom je er zelf toch niet helemaal aan uit? Laat me het weten, ik kom graag eens een keertje met je hierover sparren.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][ut_animated_image size=”medium” align=”center” image=”958″ effect=”none”][/vc_column][/vc_row]