THEME PARK SCIENCE.

et doel van Theme Park Science is niet om leren leuk te maken, maar om mensen te laten leren van leuke dingen. Het is een veelzijdig concept waarmee wetenschap op een populaire en toegankelijke manier onder de aandacht kan worden gebracht in een steeds complexere wereld. Door pretparken en achtbanen als populair onderwerp te gebruiken, worden mensen op een unieke en boeiende manier betrokken bij wetenschap. Het productiebedrijf Vinuts en pretparkexpert Danny van der Weel werken samen om wetenschappelijke concepten te presenteren in de context van pretparken en achtbanen. Om de wetenschappelijke context goed te kunnen begrijpen, is vanaf het begin Jurnan Schilder betrokken, de achtbaanprofessor van Nederland, via de Universiteit Twente.
UITKOMST

Inmiddels is Theme Park Science uitgegroeid tot een platform met miljoenen views en een groot social media bereik. Naast het populaire YouTube-kanaal heeft TPS ook een eigen podcast met duizenden luisteraars, werkt het samen met fotograaf Richard van de Ketterij en heeft het in samenwerking met EVRST music een eigen muziekalbum uitgebracht. Het doel van dit alles is om hoogwaardige producties te presenteren die verrassend en boeiend zijn, zodat de doelgroep betrokken blijft bij elke video en podcast.

Aantal videos:
70+
Aantal kijkers:
6.000.000 +
Aantal minuten bekeken:
59.000.000

CROSSMEDIA

rossmediale communicatie is van groot belang in de hedendaagse zakelijke wereld. Door gebruik te maken van verschillende platforms en media kunnen bedrijven hun boodschap op een effectievere manier verspreiden en een groter publiek bereiken. Een uitstekend voorbeeld van succesvolle crossmediale communicatie is Theme Park Science, waarbij expert productiebedrijf Vinuts wordt ingezet om de boodschap van het bedrijf op verschillende manieren te verspreiden. Binnen het concept zijn een aantal sub concepten bedacht: TPS Live, TPS de Podcast, TPS Report.

Ook iets voor jou?!

Laat Theme Park Science jouw symposium of communicatie versterken! Bij Theme Park Science geloven we dat onze kennis en expertise van onschatbare waarde zijn voor het versterken van merken, zowel binnen als buiten de amusementenbranche. Onze unieke en waardevolle inzichten kunnen jouw bedrijf helpen om op een innovatieve manier de boodschap over te brengen en jouw doelgroep te bereiken.

Een goed voorbeeld van onze expertise is de keynote-presentatie van Danny van der Weel, pretparkexpert bij Theme Park Science, tijdens het Nerdland Festival. Hier hebben we laten zien hoe de pretparkindustrie omgaat met uitdagingen en beperkingen. Deze presentatie kan ook boeiend zijn voor jouw festival of beurs!

Een ander voorbeeld van onze diensten is de samenwerking met Billy Bird, waarvoor we een reeks educatieve video’s hebben gemaakt in de stijl van Theme Park Science. Door de QR-codes bij elke attractie kunnen bezoekers deze video’s bekijken en meer leren over de attracties in het park. Dit heeft niet alleen een educatief aspect, maar versterkt ook het merk van Billy Bird. Het Sondervick College heeft deze video’s ook getest voor de doelgroep.
CONTACT

 
 
Contacteer Danny van der Weel of Nick Stuy direct. Wil je als pers quote’s of interviews rondom de pretparkbanche? Laat het ons weten en we helpen je graag!
Team Theme Park Science
Nick Stuy – concept-creator en regisseur 
Danny van der Weel – concept-creator en host
Richard van de Ketterij – Fotograaf
Jurnan Schilder – Pretparkproffesor (Universiteit Twente)